Η δημιουργία ιστοσελίδων απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος αυτής της διαπίστωσης λοιπόν, το WordPress αποτελεί μία αξιόπιστη λύση που έχει κερδίσει εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλουστεύοντας τη διαδικασία δημιουργίας μίας ιστοσελίδας, το WordPress προσφέρει πληθώρα επιλογών που καλύπτουν ανάγκες τόσο προσωπικές, όσο και εταιρικές.

Έχοντας ξεκινήσει βασικά ως τόπος δωρεάν ιστολογίων (blogs), το WordPress έχει εξαπλωθεί με εκθετικούς ρυθμούς και συνεχίζει να εξαπλώνεται στον τομέα της δημιουργίας ιστοσελίδων. Μέσα από χιλιάδες πρότυπα ιστοσελίδων, βοηθά το χρήστη να ξεκινήσει από το μηδέν και να δημιουργήσει μια καλαίσθητη, πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα.

Εκτός από τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, το WordPress διαθέτει πληθώρα άλλων εργαλείων που βοηθούν το χρήστη. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικά plugins, τα οποία είναι πρόσθετες λειτουργίες για την περαιτέρω διευκόλυνση των χρηστών. Σύμφωνα με αυτά τα πρόσθετα, μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του και να διαμορφώνει τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για το SEO, να προσαρμόζει τις εικόνες και να προσθέτει διάφορα εφέ στην ιστοσελίδα του.

Με όλα αυτά τα εργαλεία, η όλη διαδικασία αυτοματοποιείται και γίνεται πιο άμεση, εύκολη και γρήγορη. Αντί να δημιουργεί ένας επαγγελματίας κώδικα από την αρχή, τώρα υπάρχουν έτοιμες λειτουργίες που απλώς χρειάζονται ενεργοποίηση. Αμέσως μόλις ενεργοποιηθούν, είναι σε θέση να προσφέρουν ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο κάθε δημιουργός ιστοσελίδας.

Μπορώ κι Εγώ να Δημιουργήσω Ιστοσελίδα Μέσω WordPress?

Φυσικά! Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα πίσω από την εξάπλωση της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στον ιστότοπο της WordPress, θα κληθείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο ιστοσελίδας. Υπάρχουν κατηγοριοποιημένα τα πρότυπα αυτά, σύμφωνα με το είδος της ιστοσελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε και με βάση τα χρώματα αλλά και το κόστος που σας ενδιαφέρει.

Έπειτα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα για την ιστοσελίδα σας. Το domain αυτό θα είναι προσωπικό σας και θα αντικατοπτρίζει αυτό που θέλετε να τονίσετε στην ιστοσελίδα. Ύστερα κι από αυτό το βήμα, είστε έτοιμοι να αρχίσετε το δημιουργικό κομμάτι. Ο τρόπος με τον οποίο θα είναι δομημένη η αρχική σελίδα και οι υποσελίδες είναι εύκολα προσαρμόσιμος. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γραμματοσειρά, τις εικόνες και το λογότυπό σας, εάν έχετε.

Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ειδικά εφέ στην ιστοσελίδα σας, ώστε να προσελκύσετε περισσότερους αναγνώστες και να κρατήσετε το ενδιαφέρον τους ψηλά. Η διευκόλυνση του χρήστη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία της ιστοσελίδας και συνεπώς στο WordPress θα βρείτε πολλές λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη. Για παράδειγμα, ένα μενού που βρίσκεται στο πλάι και σας ακολουθεί όπου κι αν πλοηγηθείτε μέσα στην ιστοσελίδα βοηθά πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση newsletter ή κουμπιών που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

WordPress: Ένα Εξαιρετικό Εργαλείο

Λόγω της ευκολίας χρήσης και της τεράστιας ποικιλίας επιλογών, το WordPress αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για τον καθένα. Είτε έχετε εμπειρία στο χώρο της δημιουργίας ιστοσελίδων είτε όχι, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσετε καλαίσθητες και λειτουργικές ιστοσελίδες με τη βοήθεια αυτής της πολυσύνθετης πλατφόρμας.