Είναι πολύ ενδιαφέρον να διεισδύσει κανείς στη νοοτροπία του κάθε λαού, συλλέγοντας πληροφορίες ως προς τις προτιμήσεις του σε σχέση με την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ποιες είναι οι ιστοσελίδες που προτιμά ο κάθε λαός; Στην περίπτωσή μας, ποιες είναι οι ιστοσελίδες που εμφανίζουν μεγαλύτερη δημοτικότητα στους Έλληνες; Τα αποτελέσματα ίσως έρθουν ως έκπληξη, αν και οι περισσότεροι έχουμε τις ίδιες συνήθειες και επομένως προτιμούμε παρόμοιες ιστοσελίδες. Για να δούμε λοιπόν:

Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Καθημερινά μόλις ανοίξει η οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι συνήθης πρακτική η ανάγνωση των νέων. Γι’ αυτό άλλωστε και θα βρείτε τόσα πολλά ειδησεογραφικά sites, που προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικά στο βωμό της ενημέρωσης. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν οι εφημερίδες κρεμασμένες στα περίπτερα. Όποιος περνούσε, κοντοστεκόταν για λίγα λεπτά και διάβαζε τα πρωτοσέλιδα. Τώρα αυτή η συνήθεια έχει εν πολλοίς αντικατασταθεί από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες. Πολλές μάλιστα από αυτές έχουν δημιουργηθεί από καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Δεν είναι μυστικό ότι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook λαμβάνουν εκατομμύρια επισκέψεις σε καθημερινή βάση στη χώρα μας. Όπως ακριβώς και σε ολόκληρο τον κόσμο, τέτοιες σελίδες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, ενώ αποτελούν πόλο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, πληροφόρησης και φυσικά επικοινωνίας. Λόγω της αυξημένης δημοτικότητάς τους, οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάζονται.

Ιστοσελίδες Στοιχηματισμού

Υπάρχουν σελίδες στοιχηματισμού, οι οποίες λειτουργούν απολύτως νόμιμα στη χώρα μας. Η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν την τύχη τους, στοιχηματίζοντας σε αθλητικά γεγονότα. Αντίστοιχα, πολλοί Έλληνες συνδυάζουν αυτή τους την επιθυμία με την συμμετοχή σε διαδικτυακά καζίνο. Για το λόγο αυτό, πολύ συχνά θα βρείτε ελληνικά sites που συνδυάζουν τις δύο αυτές ανάγκες και προσφέρουν μία ολοκληρωμένη επιλογή στοιχηματισμού και διαδικτυακών παιγνίων.

Ηλεκτρονικά Καταστήματα

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ συχνή η επίσκεψη των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου σε e-shops. Χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτά τα καταστήματα, έχουν αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό. Ως έρευνα αγοράς λοιπόν νοείται η επίσκεψη σε αρκετά παρόμοια ηλεκτρονικά καταστήματα, προς ανεύρεση της ιδανικής προσφοράς.

Ιστοσελίδες Ψυχαγωγίας

Εδώ υπάρχει ένας ευρύς όρος, κάτω από τον οποίο βρίσκονται πολλά διαφορετικά είδη ιστοσελίδων. Για παράδειγμα, ως σελίδα ψυχαγωγίας μπορεί να χαρακτηριστεί μία σελίδα χιουμοριστικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα, οι σελίδες που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακά παιχνίδια είναι επίσης ψυχαγωγικές. Σελίδες με ανέκδοτα, με videos και περιγραφές χιουμοριστικές, απόψεις που κρίνονται ριζοσπαστικές και ευχάριστα αναγνώσματα, όλες αυτές έχουν ευρύ κοινό στην Ελλάδα.

Online Magazino

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στα διαδικτυακά περιοδικά. Αυτά έχουν αρχίσει να αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό στην Ελλάδα. Πρόκειται για σελίδες ποικίλης ύλης, με κύριο στόχο το γυναικείο κοινό. Εδώ θα βρει κανείς συνταγές μαγειρικής αλλά και τα τελευταία νέα, κουτσομπολιό αλλά και συμβουλές ομορφιάς, DIY κατασκευές αλλά και τις τελευταίες τάσεις στη μόδα.

Όπως μπορείτε να δείτε, στην Ελλάδα οι χρήστες του διαδικτύου επιλέγουν διάφορα είδη ιστοσελίδων. Μέσα από τις προτιμήσεις τους, διαφαίνονται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα, οι συνήθειες και οι τρόποι διασκέδασης των πολιτών μίας χώρας.