Έχετε δημιουργήσει την ιστοσελίδα σας και τώρα είναι καιρός να την ανεβάσετε στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ορισμένων στοιχείων. Ίσως το πιο σημαντικό από όλα αυτά τα στοιχεία είναι το web hosting ή αλλιώς η φιλοξενία ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην αγορά παγκοσμίως, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας σε προσιτό κόστος. Ποια όμως είναι η καλύτερη; Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις σημαντικές πληροφορίες, ώστε να διευκολυνθείτε στην απόφασή σας.

Χαρακτηριστικά Web Hosting

Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ σημαντικό να μελετήσετε την αξιοπιστία κάθε παρόχου που σας ενδιαφέρει. Αν και το κόστος ενδέχεται να σας δελεάσει, εντούτοις πολύ συχνά αποτελεί προσπάθεια προσέλκυσης πελατών χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη των όσων υπόσχεται ένας πάροχος. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συγκρίνετε τις αποδόσεις και να ελέγξετε τις κριτικές παλαιότερων ή και τωρινών πελατών.

Επιπλέον, οφείλετε να ελέγξετε τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η κάθε εταιρεία με το πλάνο της. Για παράδειγμα, μπορεί μία εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων να προσφέρει φιλοξενία μόνο για μία ηλεκτρονική διεύθυνση (domain). Αν εσείς υποστηρίζετε περισσότερα, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες, αξιολογήστε τα προγράμματα που έχετε επιλέξει αρχικά. Είναι σε θέση να καλύψουν κάθε σας ανάγκη; Ενδέχεται ο χρόνος απόκρισης για την ιστοσελίδα να είναι αργός, γεγονός που ίσως απωθήσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Μακροπρόθεσμα, κάτι τέτοιο θα έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις και στην αξιοπιστία της δικής σας εταιρείας. Επομένως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό το κομμάτι.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι αυτό του κόστους, όχι μόνο κατά την αγορά του πλάνου αλλά και κατά την ανανέωσή του. Πολλές εταιρείες προχωρούν σε εξαιρετικές προσφορές για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όταν αυτό το διάστημα ολοκληρωθεί, όμως, η τιμή ανανέωσης της φιλοξενίας είναι απαγορευτικό. Συνεπώς, πρέπει να είστε ενήμεροι για την πορεία ανανέωσης της σύμβασής σας με την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, θα αποφύγετε τυχόν κρυφά κόστη.

Παρομοίως, οφείλετε ως εν δυνάμει πελάτης να ενημερωθείτε για το ποσό αναβάθμισης υπηρεσιών που παρέχονται από την εν λόγω εταιρεία. Με άλλα λόγια, αν οι ανάγκες σας για φιλοξενία αυξηθούν (λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας κτλ.), είναι καλό να γνωρίζετε το κόστος που θα κληθείτε να πληρώσετε.

Εκτός από όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, είναι συνετό να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της κάθε εταιρείας. Αυτά τα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας και ιδιωτικότητας που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της. Τέλος, φυσικά η ποιότητα υποστήριξης πελατών διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην επιλογή σας. Είναι πιθανόν να χρειαστείτε την συνδρομή ενός εκπροσώπου της εταιρείας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σύμβασής σας. Γι’ αυτό και πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτή η βοήθεια θα είναι άμεση και αποτελεσματική.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την επιλογή web hosting. Η φιλοξενία ιστοσελίδων μπορεί να βελτιώσει ή να επιδεινώσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Επομένως, ας είστε σε επαγρύπνηση κι ας πάρετε την απόφασή σας ύστερα από ενδελεχή έρευνα.