Το freelancing έχει εξελιχθεί την περασμένη δεκαετία, με πολλούς επαγγελματίες να αλλάζουν τον τρόπο εργασίας τους και να επικεντρώνονται στο διαδίκτυο. Ένας freelancer είναι ουσιαστικά ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η πελατεία του δεν περιορίζεται στα στενά όρια μίας πόλης ή ακόμη και μίας χώρας. Μέσα από την παγκοσμιοποίηση, οι freelancers εξαπλώνονται και γίνονται μέλη μίας τεράστιας κοινότητας που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη.

Επομένως, γιατί να επιλέξετε web design που να προέρχεται από την τοπική αγορά; Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο ότι ένας τοπικός επαγγελματίας θα προσφέρει υπηρεσίες κατώτερες των προσδοκιών. Ωστόσο, είναι πάντοτε ενθαρρυντικό να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ανάμεσα στους επαγγελματίες που καλούνται να σας προσφέρουν μία συγκεκριμένη εργασία. Ιδιαίτερα όταν αυτές οι υπηρεσίες που καλύπτουν οι ειδικοί έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο, το ίδιο το διαδίκτυο είναι το καλύτερο μέρος για να ψάξετε!

Τι Να Αναζητήσω σε Έναν Freelancer;

Αναζητώντας τον ιδανικό freelancer για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποταθείτε σε μία από τις πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την αγγελία σας. Ανάλογα λοιπόν με την συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία ενδιαφέρεστε, θα δημιουργήσετε μία προσφορά project και θα την αναρτήσετε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Πάρτε για παράδειγμα το Upwork. Εκεί θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από web designers, όπως επίσης και πάρα πολλούς εξειδικευμένους επαγγελματίες σε άλλους χώρους (συγγραφείς, λογιστές, διοικητικούς υπαλλήλους, γραφίστες κτλ.). Λίγο μετά την ανάρτηση της αγγελίας σας λοιπόν στην πλατφόρμα, θα ξεκινήσουν να καταφθάνουν οι προσφορές εκ μέρους των επαγγελματιών. Πολλοί θα είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στην συγκεκριμένη εργασία που προσφέρετε, άλλωστε.

Τώρα είναι η στιγμή να ξεδιαλύνετε τις αιτήσεις και να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία για το project σας. Γι’ αυτό και πρέπει να αναζητήσετε αρκετά από τα χαρακτηριστικά, τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα ή και άκρως απαραίτητα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εργασίας.

Ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε είναι η γνώση επί του αντικειμένου. Με άλλα λόγια, δηλαδή, οφείλετε να ελέγξετε κατά πόσον ο freelancer έχει εκπαιδευτεί στο κομμάτι για το οποίο τον θέλετε. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η εργασία θα ολοκληρωθεί αποτελεσματικά και ποιοτικά. Επιπλέον, πρέπει να προσέξετε αν και κατά πόσον ο freelancer έχει απασχοληθεί στο παρελθόν σε παρόμοιες εργασίες. Ως εκ τούτου, θα έχει την εξειδικευμένη εμπειρία και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εργασίας.

Εκτός από όλα αυτά, σημαντικό κομμάτι στην επιλογή του freelancer αποτελεί έχουν οι κριτικές. Με άλλα λόγια, σε τέτοιες πλατφόρμες οι παλαιότεροι εργοδότες έχουν δικαίωμα να βαθμολογήσουν την ποιότητα και την συνέπεια του κάθε freelancer. Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα ποιος επαγγελματίας έχει την καλύτερη φήμη και άρα τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχούς εργασίας στο project σας. Εδώ επίσης θα δείτε κατά πόσο είναι οικονομικές οι τιμές του κάθε επαγγελματία, όπως και κατά πόσον επικοινωνεί άμεσα και αποτελεσματικά με τους πελάτες.

Με βάση όλα αυτά, ξέρετε τώρα πώς να συμπεριφερθείτε σε πλατφόρμες προσφοράς υπηρεσιών freelancing. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος για το σωστό, ποιοτικό και αποτελεσματικό web design!