Υπάρχουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα δική τους. Αρκετοί από αυτούς τους χρήστες, ωστόσο, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή ακόμη και τη θέληση να πληρώσουν για αυτή την ιστοσελίδα. Από προσωπικά ιστολόγια (τα γνωστά σε όλους blogs) έως ιστοσελίδες ψυχαγωγικές ή ιστοσελίδες που λειτουργούν ως portfolio (αναδεικνύοντας την προσωπική εργασία ενός φωτογράφου, δημοσιογράφου κτλ.), οι ανάγκες για δημιουργία ιστοσελίδων είναι πάρα πολλές.

Μιας και το κόστος για τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέο, έχει αναπτυχθεί η ανάγκη για υπηρεσίες δωρεάν στον τομέα αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν προγράμματα για χρήση τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Αυτές οι εταιρείες έχουν δομήσει μία πλατφόρμα, όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα εύκολα και γρήγορα.

Τι Περιλαμβάνει η DIY Δημιουργία Ιστοσελίδων

Αμέσως μετά την εγγραφή, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη δημιουργία της ιστοσελίδας του. Μέσα από την πλατφόρμα στην οποία έχει εγγραφεί, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που μπορεί να τροποποιήσει. Για παράδειγμα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ονομασία της ιστοσελίδας του και να προσαρμόσει τη χρωματική παλέτα που κυριαρχεί. Επίσης, μπορεί να διαλέξει τον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα.

Εκτός από αυτά, ο χρήστης τροποποιεί και προσαρμόζει ανάλογα το φόντο και τη γραμματοσειρά, τις φωτογραφίες και πολλά ακόμη εφέ στην ιστοσελίδα. Αλλά ακόμη κι όταν όλα αυτά έχουν ολοκληρωθεί, οι επιλογές δεν εξαντλούνται εκεί. Αντιθέτως, μέσα από ειδικά εργαλεία ανάλυσης των πρακτικών SEO, μπορεί ο δημιουργός της ιστοσελίδας να αναγνωρίσει το πιο κατάλληλο περιεχόμενο και την συχνότητα, με την οποία κάθε λέξη κλειδί οφείλει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα.

Όπως καταλαβαίνετε, η δημιουργία μίας ιστοσελίδας αποτελεί μία πολύπλοκη διαδικασία με αρκετές παραμέτρους και ιδιαιτερότητες. Μέσα από τις συγκεκριμένες πλατφόρμες που προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία και πρότυπα δημιουργίας ιστοσελίδων, μπορείτε να βελτιώνετε συνεχώς την ιστοσελίδα σας και να προσφέρετε εξαιρετικά αισθητικά, αλλά και λειτουργικά αποτελέσματα.

Τι Δεν Περιλαμβάνεται στις Υπηρεσίες

Φυσικά, όλες αυτές οι πλατφόρμες δημιουργίας και βελτίωσης ιστοσελίδων ενδέχεται να διαχωρίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ορισμένα πρότυπα ιστοσελίδων ενδέχεται να είναι διαθέσιμα μονάχα με κάποιο κόστος. Επιπλέον, υπάρχουν υπηρεσίες που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την ιστοσελίδα σας και παρέχονται με κάποιο επιπλέον αντίτιμο.

Κι εδώ ανακύπτει ένα δίλημμα. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο δωρεάν και στο πληρωμένο αποτέλεσμα. Όπως εύλογα γίνεται κατανοητό, υπάρχει σαφής αναντιστοιχία ως προς την τελική μορφή της ιστοσελίδας. Μία ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες και περιέχει την τελευταία λέξη στην τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με μία δωρεάν ιστοσελίδα ενός απλού χρήστη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εναλλακτική λύση που ενδέχεται να λύσει τα χέρια σε όσους την έχουν ανάγκη. Ακόμη και χωρίς επιπλέον κόστος, είναι δυνατόν να δημιουργήσει κάποιος μία ιστοσελίδα και να τη διαχειριστεί ικανοποιητικά. Αν λοιπόν σκοπός σας είναι πρωταρχικά η έκφραση της άποψής σας και η διαδικτυακή παρουσία χωρίς άλλα προαπαιτούμενα, τότε μία τέτοια πλατφόρμα μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και να σας ανοίξει πόρτες που δε γνωρίζατε στο παρελθόν.